X
 In Geen categorie

Twijfelt u of u slechter hoort? Dan kunt u als patiënt van MedZorg Huisartsen en als patiënt van Huisartsenpraktijk Van de Fliert uw gehoor laten testen bij MedZorg Huisartsen. De audiometrie is de betrouwbaarste gehoortest. Deze test kan de doktersassistente bij u uitvoeren.  De doktersassistente controleert eerst of het oor niet verstopt, ontstoken of beschadigd is.

Bij een audiometrie krijgt u een hoofdtelefoon op. U krijgt lage en hoge, zachte en hardere tonen te horen. U drukt op een knopje als u de toon hoort. Zo wordt duidelijk welke tonen u nog kunt horen met elk oor. Dit geeft soms ook informatie over de oorzaak van slechthorendheid.

De uitslag van de gehoortest wordt door de doktersassistente met de huisarts besproken en het beleid wordt aan u mede gedeeld.